fbpx
Blog

5 redenen waarom je je zo energieloos voelt- en wat je eraan kunt doen

Meer energie!!

De meeste ambitieuze vrouwen waar ik mee werk roepen ‘meer energie!!’ Als ik vraag waar ze het meest naar verlangen. Deze gaat overigens ongeveer gelijk op met tijd en betekenis, maar daarover in een volgend blog meer.

Eigenlijk kunnen we concluderen dat we ontzettend slecht zijn in energiemanagement. We geven aan er meer van te willen maar we weten gewoon niet HOE😫 

Te simpel voor woorden maar in de praktijk geven we gewoon meer weg dan we hebben. Tsja, en dan weet je wel wat er overblijft, toch?!

Niks, nakkes nada zeg maar. Laat me je meenemen in wat ik zo’n beetje alle vrouwen waar ik mee werk zie doen. Patronen die we hebben aangeleerd die ons een heel eind hebben gebracht maar waar je nu niets meer aan hebt. Sterker nog, die je tegenwerken.

  1. Je bent bezig met alles wat je ‘moet’. Voor veel van de vrouwen waar ik mee werk geldt, dat ze hele dagen brandjes aan het blussen zijn. En dan ‘s avonds letterlijk volledig uitgeblust zijn.

Kijk eens eerlijk naar hoeveel tijd er in jouw agenda voor JOU op de planning staat? 2 uur per dag? 1? Of kom je misschien nog niet aan 15 minuten..? Zorg dat je elke dag minimaal 1 ding inplant waar jij energie van krijgt. En NEE dat is niet onderhandelbaar.

2.  Het klinkt shocking, maar een groot deel van alle Nederlanders is ondervoed. Say what?! Jep! We komen bij lange na niet aan onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen. Niet zo gek dus dat je je energieloos voelt als je nauwelijks echte voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het eten van voldoende (groene) groenten. No joke maar als richtlijn hanteren natuurvoedingsdeskundigen 500 gram! Dat klinkt in 1e instantie misschien impossible maar als je aan iedere maaltijd wat groente toevoegt en tussendoor bv groene smoothies, dan wordt het al een stuk behapbaarder! 

Voeg ook vaker noten en zaden, vette vis en bv gefermenteerde produkten (denk aan bv zuurkool, tempeh, kefir) toe aan je menu. Die laatste zijn goed voor je darmgezondheid, die enorm veel impact hebben op je energiehuishouding (samen met de lever). Start met supplementen, denk bv aan zink, magnesium en spirella. Maar ook vitamines komen we vaak tekort.

3. Je doet je emoties niet. Huh, wat? Als je goed kijkt herken je vast wel, dat je vooral negatieve emoties liever omzeilt. Boosheid, jaloezie, frustratie.. Gemiddeld genomen leren we gewoon niet om daar op een constructieve manier mee om te gaan. Dus onze strategie is.. vermijden! We gaan er liefst met een flinke boog omheen🤣

Het is daarmee alleen net als met een bal die je onder water probeert te houden; het kost megaveel energie.

Neem jezelf voor hierop te gaan letten en elke keer even bewust te worden wanneer je wegbeweegt van een vervelend gevoel. Om eerst wat meer bewustzijn te krijgen in wat je doet. Maak er vervolgens gewoonte van om die emoties wel aandacht te geven. Dat kun je doen door erover te schrijven (in een journal bv) of door erover te praten. Maar het kan ook al voldoende zijn om even ruimte te maken om jezelf stil te zetten en het gewoon even te voelen

Jouw besluit om te stoppen je energie hieraan te verspillen en naar deze emoties toe te bewegen en ze niet langer te onderdrukken is al een mega krachtige stap. Niet doorleefde emoties worden opgeslagen in je lichaam en vormen daar energieblokkades. Intunen bij hoe je je voelt helpt om je energie weer te laten stromen!

4. Je beweegt niet genoeg. Beweging is energie. Simpel as that. Je kunt dit heel letterlijk zien maar ook figuurlijk. Zit je al een tijd op dezelfde plek? Qua werk, of in je persoonlijke ontwikkeling? Niet zo gek dat je je letterlijk ingekakt voelt!

Tijd voor beweging dus! Korte termijn kun je een dansje doen, een setje push-ups of jumping jacks. Maar ga ook vaker wandelen, bijvoorbeeld voordat je aan je dag begint! Of doe een workout. 7 minuten kan al heerlijk zijn! Kijk ook waar je behoefte ligt aan beweging in overdrachtelijke zin. Iets nieuws leren, meer boeken lezen, podcasts luisteren, maar zeker ook mediteren kan enorm bijdragen aan je ontwikkeling. Remember to keep it simpel!

5. Maar de allerbelangrijkste reden is toch wel: we missen bezieling in ons leven. Hoe voel je je wanneer je je ziels-gelukkig voelt? Heb je dan nog energietekort…? 

Hell no!! Wanneer je connected bent met je ziel en met je verlangen, dan straal je! Vaak hebben we alleen geen idee wat ons gelukkig maakt. We zitten in de ‘praktisch-mode’. Geen tijd voor, komt niet uit, niet handig. Herkenbaar?

Maar hoe maak je nou die shift om dat anders te gaan doen? Je moet toch ook gewoon echt van alles?! 

Het begint met bewustzijn! Laat deze even tot je doordringen; je kunt beter eten, je emoties gaan doen, meer bewegen, maar zolang er geen bezieling in je leven is, blijft het water naar de zee dragen!😫

In de workshop ‘Jouw 2021 Soul shine plan- Do what makes your soul shine’ maken we samen jouw plan. Eindelijk een leven waarin jij weer straalt. ONGEACHT de omstandigheden. 

Deze workshop is voor vrouwen met ambitie die klaar zijn met de struggle van altijd maar druk en gestresst zijn. Die klaar zijn met altijd maar bezig zijn met wat je allemaal moet en of het wel perfect is.  

Wil je weer voelen dat je LEEFT? Dat JIJ de voorwaarden van jouw leven bepaalt?

Dan is deze workshop voor jou! 

Wil je inspiratie en updates ontvangen?

Download hier gratis de mini-training met 10 bewezen tips voor meer grip en rust in je leven. Je ontvangt het E-book én begeleidende video's.

Download de mini-training