fbpx
Blog

Kindness

Hard zijn

Snoeihard was ik voor mezelf, in mijn vorige leven. En soms nog! Ik zeg altijd tegen mijn vriend: ik ben wel het kind van een militair he.. en daar lachen we dan om. En het heeft ook absoluut mooie kanten om soms ‘hard’ voor jezelf te zijn. Zo vertaalt het zich bij mij bijvoorbeeld in discipline en doorzettingsvermogen. En dat brengt me ook veel. Hoe trots was ik toen ik mijn 1e halve marathon onder de 2 uur liep in Leiden. Of toen ik  Heartschool inschreef bij de KvK, supergaaf! 

Beste vriendin

Wanneer het niet voor me werkt, is als ik mezelf afstraf of veroordeel. Dus wanneer ik iets ‘doms’ doe, ik mezelf nog eens extra op mijn kop geef. Echt keihard! ‘Jezus, domme doos let dan ook eens op’ of dat soort teksten produceert mijn automatische piloot dan. Ja, daar gaat het echt beter van worden maar niet heus.. Zacht zijn voor onszelf is op dat soort momenten vaak lastig, we vinden het echt de normaalste zaak van de wereld om op die manier tegen onszelf te praten. Maar zou je zoiets ook tegen je beste vriendin zeggen? Of tegen je kind? I guess not.. Ik hoop het in ieder geval niet! Dus waarom dan wel tegen onszelf? 

Het ego is een fantastisch instrument waardoor we onszelf kunnen manifesteren in de wereld. Het ding is alleen afgesteld op overleven en alles wat dat in gevaar brengt, schiet het af. Superbehulpzaam dus. Als je in de rimboe bent en echt moet overleven dan tenminste;-) Ons reptielenbrein, waar dit mechanisme uit voortkomt, loopt een beetje achter. En staat dus nog steeds afgesteld op de overleefstand. 

Make-up reclame

Door afstand te creëren tot je gedachten, ga je dit meer zien en kun je meer kiezen welke gedachten je gelooft en voedt. Kiezen om aardig voor jezelf te zijn wordt op die manier makkelijker. En waarom je dat zou doen? Omdat je het verdient! En ja, dat klinkt soft en misschien doet het je aan de make-up reclame denken ‘because i’m worth it’. Maar let’s face it, je wereld wordt er niet leuker op, op het moment dat we onaardig voor onszelf en anderen zijn. Zoals je tegen jezelf doet, zo doe je tegen een ander. 

Ik moedig je aan om aardig te zijn voor jezelf. Geef jezelf eens een compliment of een schouderklopje. Je doet echt heel veel heel goed. En zelfs al doe je niets, dan nog ben je goed zoals je bent. Geloof dat maar. ‘Ik ben zelf niet perfect en de ander is ook niet perfect’ zei een deelneemster laatst. En zo is het. Dus wees ook een beetje vriendelijk voor de ander. Die doet net zo z’n best als jij. Je weet dat het jouw wereld en die van de ander mooier maakt. Ik groet bijvoorbeeld regelmatig heel bewust iedereen die ik onderweg tegenkom, supersimpel maar zo leuk! De verbaasde en soms blij verraste blik in de ogen van die ander geeft mij ook weer zo’n goed gevoel! 

Wat kan jij vandaag doen om een beetje vriendelijker te zijn? 

Wil je inspiratie en updates ontvangen?

Download hier gratis de mini-training met 10 bewezen tips voor meer grip en rust in je leven. Je ontvangt het E-book én begeleidende video's.

Download de mini-training