fbpx
Blog

Houd je vibe hoog!

We kennen het allemaal, je bent vol energie aan de slag gegaan in de ochtend, helemaal happy en inspired. Je hebt goede moed, gave ideeën, loopt zelfs te zingen of te neuriën..

Maar dan, gaandeweg de dag kakt je energie in. Die gave ideeën zijn misschien toch niet zo uitvoerbaar, die samenwerking komt maar niet van de grond, de kleine klusjes die je gepland had lukken niet echt of kosten veel meer tijd dan je had gepland.. Zucht..

Afleiding

Je grijpt vaker naar je telefoon, checkt Instagram/Facebook/Linked In op likes en nieuwe berichten, voor wat afleiding en in de hoop dat je je er beter doorgaat voelen. Het doet je humeur geen goed wanneer je constateert dat iedereen een leukere dag lijkt te hebben dan jij. Sterker nog, de een na de ander schreeuwt van de daken hoe ze aan het #genieten zijn.

Herkenbaar?

Wat er in dit soort gevallen gebeurt is dat je afgeleid raakt en je focus verliest. Waar je ‘s ochtends nog begint met je goede intenties, je heel goed voelt waar jij het voor doet en helder hebt wie je wilt zijn deze dag, drijf je gaandeweg de dag af. En zo ook je energie en je goede vibe.

Ellende en misery

We leven in een omgeving die wordt gedomineerd door angst, stress en de behoefte aan controle. Je hoeft nu.nl maar te openen of de televisie aan te zetten als je die nog hebt en het is all around. We vertellen elkaar vooral de ellende en misery die er allemaal gebeurt, wat er allemaal mis is en ontbreekt.

We zijn allemaal gevoelige wezens, zeker vrouwen, en velen van ons zijn klaar met al die negatieve impulsen en met doen wat je niet (meer) leuk vindt of wat je vooral energie kost in plaats van oplevert. 

We hebben het dus echt nodig om in onze eigen energie te blijven en dat kost moeite en gaat niet vanzelf! 

Hoe kun je nou die goede vibe en lekkere energie vasthouden op een dag? Hier een vijftal tips:

  • Verbind je gedurende de dag met je intenties die je in de ochtend hebt gezet. Is dit nog geen onderdeel van jouw dagstart/ochtendroutine? Begin ermee!🙏🏼
  • Zorg goed voor je lichaam; goede werkhouding, niet langer dan 30 minuten achter elkaar zitten, let op je ademhaling. Na iedere 30 minuten even naar de wc/waterkoker/koffiemachine lopen kan al voldoende zijn.
  • Zorg dat je doet waar je blij van wordt. Welke elementen maken dat jij een goede dag hebt? Zorg dat die in ieder geval op je agenda staan! Als je nog niet helder hebt voor jezelf wat voor jou een goede dag maakt, pak er dan eens een dag bij waar je je echt happy en goed in je energie voelde en kijk welke elementen daarin zaten. Was je gefocust en hoe kwam dat? Welke taken/activiteiten deed je op die dag, in welke volgorde of op welk moment van de dag? 
  • Heb je tijd om te ‘herstellen’, goed voor te bereiden en af te ronden? Of dender je van de ene in de andere (online) afspraak zonder even 2 minuten je ogen te sluiten en adem te halen, notities en afspraken te verwerken enzovoorts?
  • Maak jouw eigen regels. Hoe wil jij werken? Zowel voor jezelf als met je collega’s, klanten en/of leveranciers. Denk naast hoeveel uur per dag en dagen per week ook aan jouw belangrijkste waarden, met wat voor soort mensen je wilt samenwerken, welke klanten je aan wilt trekken, wat je doet als je een keer een offday hebt, hoeveel afspraken je minimaal of maximaal per dag/week wilt hebben enzovoorts. Het is jouw leven, jouw game. Dus jij bepaalt de regels!

Natuurlijk kun je nog veel meer doen! Maar wanneer je deze tips toepast heb je grote kans dat het je veel beter lukt om je energie hoog te houden. Als je meer wilt weten over hoe je een energiek en vervuld leven creëert, volg me dan op Instagram!

Wil je inspiratie en updates ontvangen?

Download hier gratis de mini-training met 10 bewezen tips voor meer grip en rust in je leven. Je ontvangt het E-book én begeleidende video's.

Download de mini-training