fbpx
Blog

Lust for life!!!

Wat is dat toch een heerlijk gevoel hè? Dat je for no reason at all gewoon uit elkaar kunt barsten van geluk. 

Bij mij mengt zich dat tegenwoordig automatisch met een immens gevoel van dankbaarheid (ja hoor daar is tie weer;-)).

Inloggen

Als je leert in te loggen op deze stroom wordt je leven zoveel makkelijker en leuker!! Alles kost minder moeite, geeft je meer plezier en voldoening, en je bent minder bezig met wat er allemaal mis is of ontbreekt.

Dan ga je zien dat wanneer jij kritiek hebt op jezelf en je situatie dat eigenlijk heel ONDANKBAAR is. Huh? Say what? Dat klinkt wel wat erg heftig..? Laat het me uitleggen.

Wanneer je connected bent met wat je ten diepste bent, je ware zelf/hogere zelf/universele wijsheid of hoe je het ook maar noemen wilt, kun je zien dat je niet dit ego BENT. Niet deze body-mind constructie. Maar dat je dat hebt. Dat het je voertuig is waarmee je je hier manifesteert. 

Zweverig

Als je hier nog nooit eerder over hebt gehoord klinkt het vast vaag en zweverig. Maar de werkelijkheid is dat er niets zweverigs aan is. Je ware natuur is een staat van zijn die het beste uit te drukken is als ‘geluk’. Hoewel het geen ‘heppie de peppie’ soort geluk is, maar een volledig accepteren van wat is. Een vertrouwen dat het helemaal goed is. Aanwezig in het hier en nu en daar één mee zijn. Vandaar ook genaamd non-dualiteit.

Al het commentaar daarop is wat de stress en onvrede creëert. Jouw mening/oordeel over de situatie, of beter de mening van het ego die vindt dat het anders moet zijn. Iedere keer dat je ziet dat dat is hoe het zit, dat je waarneemt dat dat is wat er gebeurt ben je VRIJ. Terug bij de bron.

Jij bent heel en compleet, perfect zoals je bent. Dat is waar dat ‘ondankbaar’ over gaat. Alles is er al, maar het is nog niet genoeg. Logisch ook, want door de ogen van het ego zie je het niet. Die kijken vanuit angst. Het ego wil zichzelf in stand houden maar lost op wanneer het wordt gezien door het ware zelf.

Bizar fenomeen. Ook weleens een kosmische grap genoemd. Of een droom. 

De shift maken

Wat jij kunt doen om jezelf te bevrijden, is iedere keer weer te zien dat de onrust of onvrede die je ervaart ingegeven wordt door angst. Gewoon door in te checken bij jezelf: Waar komt dit gevoel vandaan? Je zult zien dat het meestal angst is. Angst voor tekort en om niet te kunnen overleven.

Door iedere keer op een dieper level te kijken waar je bang voor bent; ‘En wat als ze me niet aardig vinden, wat is het ergste wat er dan kan gebeuren? Dat ze me afwijzen. En wat is het ergste dat kan gebeuren wanneer ze je afwijzen? Dat ik er helemaal alleen voor kom te staan. En wat is het ergste dat kan gebeuren als je er alleen voor staat? Dat ik het niet aankan.’

Ik noem maar wat. Ten diepste is de angst dus niet te zullen overleven. Vandaar de onstilbare honger naar meer en focus op niet genoeg. Er moet altijd meer zijn want ‘stel nou dat..’

De bewustzijnsshift die je dus kunt maken is focussen op wat er wel is. Dan zie je dat alles er is. Dat er niets ontbreekt. En je dus gewoon gelukkig kunt zijn. 

Wil je inspiratie en updates ontvangen?

Download hier gratis de mini-training met 10 bewezen tips voor meer grip en rust in je leven. Je ontvangt het E-book én begeleidende video's.

Download de mini-training