fbpx
Blog

Merry X-mas..?


Ik hoop dat je hebt genoten van de kerstdagen. Met familie en dierbaren, misschien samen met je partner, of misschien was jij wel alleen deze kerst.. Hoe het ook was, ik hoop dat je er de schoonheid van kunt inzien. Dankbaarheid kunt voelen voor wat je hebt ervaren. 

Omdat het zo leuk was misschien. Zo warm en liefdevol. Omdat je omringd was door gezelligheid en warmte. 

Ongemak

Voor velen van ons is er ook ongemak tijdens deze dagen. In de vorm van onenigheid, irritatie of stress.. Belangrijk is dan of je daar ook de waarde van kunt inzien. Wat het je heeft gegeven. Meer bewustzijn, begrip, inzicht? Wellicht heb je er de ruimte aan kunnen geven en het uit kunnen praten. Of bij kunnen leggen, de ander en/of jezelf kunnen vergeven of het eens kunnen worden over dat jullie het niet eens konden worden?

Tijdens deze dagen kunnen we ook eenzaamheid ervaren, soms ondanks dat we in gezelschap zijn. Of zijn we echt alleen of moeten we iemand missen die we graag bij ons hadden gehad. 

Waarde

Hoe je je dagen ook hebt doorgebracht, en wat je ook hebt meegemaakt, het verschil zit ‘m in of je er de waarde van kunt inzien. Mijn kerst was vol van van alles. Van plezier en dankbaarheid via onenigheid, frustratie en verdriet naar gezelligheid, verbinding en intimiteit. Een kleine rollercoaster dus, een soort ‘het leven in het klein’. En dat is natuurlijk vaak hoe het gaat met kerstmis.

Wanneer ik even de tijd neem om erop terug te kijken zie ik dat ik weer een rijker mens ben geworden in deze 2 dagen. Rijker aan ervaringen, uitdagingen die ik heb overwonnen en waardevolle momenten die ik heb meegemaakt. Ik zal de laatste zijn om te zeggen dat alles peis en vree was tijdens mijn kerst. Maar heel eerlijk, wanneer is dat het wel in het leven?

Schoonheid

En dat is er nu ook net de schoonheid van! Dat er beweging en ontwikkeling is. Wellicht niet altijd leuk en gemakkelijk, maar zolang het echt en oprecht is en het stroomt en het leeft, kun je daar dan dankbaar voor zijn?

Ik gun jou dat je door deze bril naar jouw leven kunt kijken. En naar je kerst. Misschien als je nog eens terugkijkt op de afgelopen dagen door deze bril, dat je nét weer iets anders ziet:-)

Wil je inspiratie en updates ontvangen?

Download hier gratis de mini-training met 10 bewezen tips voor meer grip en rust in je leven. Je ontvangt het E-book én begeleidende video's.

Download de mini-training