fbpx
Blog

Met frisse tegenzin

Hoeveel zin had jij om weer aan het werk te gaan? Op een schaal van nul tot tien? Heel eerlijk..?

Tegenwoordig sta ik (bijna) elke dag te popelen om weer aan het werk te gaan maar jarenlang was dat heel anders. Dat kwam niet doordat ik het werk dat ik deed niet leuk vond, helemaal niet zelfs. Maar ik deed niet wat ik écht graag wilde. Eigenlijk wilde ik namelijk iets heel anders dan wat ik deed. Maar ja, de hypotheek moest worden betaald, ik moest eerst nog meer ervaring opdoen, een opleiding volgen enzovoorts, enzovoorts. En dus ging ik na iedere vakantie ‘met frisse tegenzin’ weer aan het werk. Herkenbaar?

Hard werken

Zo heeft iedereen zijn eigen redenen om niet te doen wat ‘ie eigenlijk graag wil. Of waarvan je misschien wel weet dat je het ‘moet’ doen. Hoewel ik het liever mag doen noem. Want dat is echt hoe het werkt! We denken zo vaak in beperkingen. In dat we hard moeten werken. Strijd moeten leveren. Zichtbaar moeten zijn. En dat we eigenlijk, éigenlijk stiekem toch niet goed genoeg zijn.

De neiging die we hebben is om hiervan weg te blijven. We vinden de gedachte om dit aan te pakken stressvol en beangstigend. Het vraagt moed om dit ding in de ogen te kijken en aan jezelf toe te geven ‘ik ben niet happy met wat ik op dit moment doe’. 

Vertrouwen

Het goede nieuws is dat dat eigenlijk de grootste hobbel is! Dus wanneer je eerlijk aan jezelf durft toe te geven dat dat is hoe de zaken ervoor staan ben je echt een baas. Met ballen. Vanaf dat punt is vertrouwen je grootste vriend. We zijn vaak geneigd om dan te gaan stressen over ‘ja maar wat dan’. Dat is de mind, die controle wil, dat zelfde mechanisme dat je met al zijn redelijke argumenten in je comfortzone probeert te houden. Goed bedoeld, maar killing als je een gaaf vervuld leven voor jezelf wilt creëren.

Dus de aanmoediging is: wees eerlijk tegen jezelf, plant dat zaadje en ga investeren in vertrouwen. Ben ik heel benieuwd hoe jij er de eerste werkdag van 2021 bij zit. Happy New Year zeg ik! 

Wil je inspiratie en updates ontvangen?

Download hier gratis de mini-training met 10 bewezen tips voor meer grip en rust in je leven. Je ontvangt het E-book én begeleidende video's.

Download de mini-training