fbpx
Blog

Mindset is alles? Bullsh*t!

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik kan m’n tijdlijn niet openen of er is wel weer iemand die me vertelt dat mindset alles is. En ook nog op zo’n manier alsof dat echt een eitje is en je een grote oen bent, als jouw leven niet #halleluja #fantastisch #geweldig is. 

Daar ben ik het dus duidelijk niet mee eens. Natuurlijk is mindset belangrijk, superbelangrijk zelfs! Je gedachten hebben enorm veel invloed op hoe je je voelt en wat je kunt bereiken. Maar het is echt onzin om te stellen dat dat het enige is. Naast je gedachten, bepalen ook je emoties en je fysieke staat, hoe je je manifesteert in het leven. 

Positief denken

Je kunt nog zo positief denken, maar als je nog allerlei onverwerkte emoties met je meedraagt zoals spijt, wrok, verdriet, een negatief zelfbeeld of onverwerkte relaties dan helpen je positieve gedachtes je maar ten dele. Je kunt nog zo hard tegen jezelf zeggen dat je een sterk en gezond lichaam hebt, maar als je het werk er niet voor doet door middel van bijvoorbeeld de juiste voeding, beweging en rust, zal je niet in optimale gezondheid verkeren. 

Ik ben sinds jaar en dag een aanhanger van gelijktijdigheid. Dus naast het bewustworden van je overtuigingen en deze ten positieve te keren, zul je ook onderzoek moeten doen naar de oorsprong ervan. Hoe ben je bijvoorbeeld aan die gedachte gekomen dat je niet goed genoeg bent? Kun je nog voelen hoe dat voor je voelde? En kun je dat gevoel even laten zijn, zodat het gevoeld kan worden, en je het kunt helen en opruimen? 

Crashdieet

Wanneer je dat niet doet is het als met het slopen van een oud huis om er een nieuw huis op te bouwen zonder dat je de oude fundering vervangt. We weten allemaal wat er met dat nieuwe huis gebeurt. Of als een crashdieet waarbij je in korte tijd veel afvalt maar wanneer er niet daadwerkelijk iets verandert in de relatie met jezelf en jouw lichaam, en de kilo’s er na afzienbare tijd weer aan zitten.

Dus mindset is alles? Hell no! Maar als je het integreert en tegelijk ook je fysieke en emotionele fitheid aandacht geeft, onderzoekt en leert verzorgen op het hoogste niveau, dan kun je echt blijvende veranderingen maken en kan je leven er heel anders uit komen te zien.

Wil je inspiratie en updates ontvangen?

Download hier gratis de mini-training met 10 bewezen tips voor meer grip en rust in je leven. Je ontvangt het E-book én begeleidende video's.

Download de mini-training