Module 1 Sacred Root

1. Introductie

Welkom bij de 1e module van het Awaken Beauty programma; Sacred Root.

Zoals alles in de natuur een oorsprong heeft, zo heb jij als onderdeel van de natuur ook een begin of een oorsprong. Fysiek is dit je zenuwstelsel, spiritueel/ energetisch is dat je 1e of je root (wortel) chakra. Deze wortel (Muladhara in het sanskriet) bevindt zich onder het staartbeen, net boven de kringspier die verbinding legt tussen de mens en de aarde.

Deze module staat dus ook in het teken van de aarde en je leert en ontdekt verschillende manieren van kijken naar de relatie die jij hebt met de aarde; hoe geaard je bent, wat dat voor je betekent en waat daarin je verlangen is. 

Deze module bevat superveel kennis, opdrachten, leuke tools en oefeningen, dus laten we aan de slag gaan!

Introductie en opdracht
Klik hier om naar de introductie te gaan.

2. Oefening: de energie van de wortel van een boom zien, ervaren, voelen

In deze module ga je je bewuster worden van jouw roots en er meer contact mee maken. In deze oefening ga je verbinding maken met de wortels van de natuur, en een mooi en krachtig voorbeeld daarvan zijn die van een boom.

Om deze oefening uit te voeren ga je naar een boom en wanneer je daar bent, ga je binnen een straal van 2 meter van de boom staan. Je kunt je ogen sluiten en de wortels van de boom voelen, of visualiseren. Kijk wat je ervaart, voelt, ziet, hoort… Hoe is het om de wortels van deze boom te ervaren? Wat doet het met je?

Verdieping: Vraag of de boom/het bomenrijk een boodschap voor je heeft.

Schrijf over wat je hebt ervaren, gevoeld, wat je opviel. Natuurlijk kun je ook een andere manier kiezen zoals tekenen, schilderen, of welke manier jou ook helpt om deze ervaring te integreren.

 

3. Energetisch schild om je energieveld te leren kennen, verzorgen en beschermen

Je kent deze oefening al uit de introductie van het programma, en je kunt hem toevoegen aan je dagelijks dagelijkse routine om jouw veilige basis te creëren.

 

4. Autonome bomen opdracht

We gaan aan het werk met een krachtige theorie en oefening, bij deze oefening leer je over je zenuwstelsel. Deze oefening vind je deze hier.

 

5. Spelen

Je kunt je verbinding met de Moeder heel goed spelenderwijs bekijken, onderzoeken en herstellen. Hier vind je een aantal tools waarmee je dit kunt doen.

Laten we spelen

6. What’s in your name?

In deze opdracht ga je op onderzoek uit naar weer een ander deel van je roots: je naam, je geboortedag.., nieuwsgierig? Let’s get to it!

 

Tribe call 28 februari

De meditatie nog een keer luisteren? Terughalen wat voor jou ook alweer boven kwam? De opname van de call vind je hier.

 

 

Awaken Beauty