Spelen - Module 1 Sacred Root

Je kunt je verbinding met de Moeder heel goed spelenderwijs bekijken, onderzoeken en herstellen. Hier vind je een aantal tools waarmee je dit kunt doen.

Blote voeten
Één manier van spelen is te aarden en te gronden door met blote voeten op de aarde te staan. Ga deze module spelen door op je blote voeten in het gras/de aarde/het bos te lopen. Hoe voelt het wanneer je dit doet? Wat ervaar je? Allerlei emoties en gedachten kunnen bovenkomen, niets is gek of raar. Misschien voel je de behoefte om te gaan huppelen, rennen of over de grond te rollen. Misschien ervaar je ongemak, onwennigheid of schaamte. Kijk er maar naar en onderzoek wat het jou zegt over jouw relatie met de aarde/de natuur.

Zachte beweging: Tai chi/chi gong

Tai Chi is een oude Chinese bewegingskunst die de nadruk legt op kracht en stabiliteit van het onderlichaam. Het maakt de beoefenaar bewust van het huidige moment door de aard van de beoefening. De complexe, methodische choreografie van de Tai Chi-routines vraagt dat je lichaam en geest samenwerken. Dit leidt tot een betere coördinatie en meer balans tussen lichaam en geest. Een mooie routine voor beginners.

Je eigen geluid; Mantrazingen

Een mantra  is een gedicht, woord of uitspraak dat het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. Het magische effect van het zingen van mantra’s ontstaat door de combinatie van de betekenis van de mantra met de trilling die het veroorzaakt. De trilling van de klank heeft een verheffende werking op de trilling van het lichaam, waardoor je bewustzijn kan worden verhoogd.

De mantra Om Tare tu Tare is heel bekend en heet ook wel de Groene Tara mantra. Tara is de moeder van alle Boedha’s, de vrouwelijke manifestatie van verlichtende wijsheid. Ze is de goddelijke moeder en de universele vrouwelijke energie en ze is in staat om je naar verlichting te leiden.

Luister hier de mantra Om Tare Tuttare van Deva Premal

Om Tare Tuttare tekst en betekenis

Om tare tuttare
Ture swaha
Om tare tuttare
Ture
Swaha
‘May the Mother of All guide me.
May the Supreme Goddess protect me
and open my eyes to The Light.’

Awaken Beauty