fbpx
Blog

Waar verlang jij naar?

Mijn verlangen is een florerende business waarmee ik een heleboel vrouwen help om te groeien. Om gelukkiger te zijn, blijer, om meer van zichzelf te houden. En om hun persoonlijke ontwikkeling serieus te nemen en te stoppen met struggelen en zich niet goed genoeg voelen. Ik wil vrouwen zien lachen, genieten van het leven, dansen, zingen, plezier maken en dankbaar zijn dat ze leven!

Het is mijn missie om je te helpen stoppen met je zorgen maken en gestresst zijn. Om opnieuw te connecten met ziel en je levendigheid. We leven zoveel tijd vanuit ons overleef brein en in onze regelmodus.

Eeuwig leven

Ik zag zojuist een post voorbij komen op Facebook over een man van begin 40 die was overleden. De reacties waren stuk voor stuk geschrokken en onder de indruk. We gaan er allemaal vanuit dat we nog lang te leven hebben en dat we ‘oud’ worden. Ik ook.

Maar de werkelijkheid is, dat we het niet weten. We weten niet tot wanneer we hier zijn. Toch leven we, alsof we het eeuwig leven hebben. ‘Dat doe ik nog wel een keer’, ‘Dat komt wel als…’ Herken je jezelf? We doen het allemaal. We stellen ons leven uit.

Hypotheek betalen

En hoe komt het? We zitten in de overleefmodus. Angst. Bezig met of we de hypotheek wel kunnen betalen. 

We leven ons leven als een probleem dat opgelost moet worden. Hoe vaak heb jij iemand op z’n sterfbed horen zeggen: ‘Ik heb er zo van genoten dat ik elke maand de hypotheek kon betalen’? of ‘Ik ben zo blij met de maatschappelijke status die ik heb weten te bereiken en trots op alle goedkeuring van anderen’?

Waar we het wel over hebben zijn de momenten in het leven die ons echt hebben geraakt. Waar ons hart open was en we liefde ervoeren. ‘Had ik maar meer naar mijn hart geluisterd’ is natuurlijk wel iets wat we mensen vaak in de laatste momenten van hun laatste dagen horen zeggen. 

Survival

Waarom laten we ons dit dan toch gebeuren? Omdat we gevangen zitten in die survival modus. Altijd maar bezig met het volgende of het vorige moment. Zorgen maken over ‘wat als…’, ‘had ik maar..’ en ‘als straks.., dan..’ 

En zo missen we telkens weer het huidige moment. Het antwoord is aanwezig zijn in het nu, present zijn. Je laten zakken vanuit je hoofd, de ‘controlekamer’ naar je hart. Voelen. Je (durven) laten raken. Kwetsbaar (durven) zijn. Gáán voor waar je van droomt. Ook al ben je shit-scared. Weer leren luisteren naar je hart, je verlangens en je behoeften. Ze durven uitspreken, delen. Het risico durven lopen dat je misschien niet begrepen gaat worden, voor gek verklaard, dat mensen zullen denken ‘Wie denkt zij wel dat ze is?’ Of dat het niet lukt.

Veel vrouwen denken hiervan ‘ik wil dit wel, maar hoe dóe ik dat dan?’ En dat was ook mijn vraag heel lang. Want ik was ook gewend om me te laten leiden door redelijkheid en angst. Door mijn huur moeten betalen en ‘ze zien me aankomen’. Ik zat vol met overtuigingen dat ik het niet kon en onbewust ook dat ik het niet waard was.

Gelukkig was er altijd een plek diep van binnen waar ik wel ‘wist hoe het zat’. Ook al was ik me daar niet altijd bewust van en kon ik er niet altijd woorden aan geven. Het was als een soort smeulend vuurtje dat er ergens (ver) op de achtergrond altijd wel was. En dat blijkbaar wachtte om opgestookt te worden!

Waakhond

Dit ‘innerlijk weten’ hebben we allemaal. Maar durf je ernaar te luisteren en te handelen? De angst zien voor wat die is? Een soort waakhond die denkt je te moeten beschermen. 

Hoe meer je leert connecten met en luisteren naar je hart, je verlangen en dit innerlijk weten, hoe meer flow er ontstaat en hoe meer dingen ‘vanzelf’ gaan. Niet dat je ineens niets meer hoeft te doen en alleen maar hele dagen achterover gaat hangen of op je meditatiekussen gaat zitten, maar je gaat vanuit alignment dingen doen.

Dat betekent niet meer vanuit angst maar vanuit liefde. Maar oeh wat vinden we dat lastig. We weten niet hoe dat moet, we leren het niet. Angst en de neiging om te willen controleren zijn overal om ons heen, zeker in deze tijd. Terugkeren naar een staat van liefde en vertrouwen kost oefening, tijd en geduld.

Maar op je pad gaat meer rust ontstaan, steeds meer vertrouwen en excitement. En in die staat van openheid kun je meer gaan ontvangen. De van angst gebalde vuisten gaan langzaam weer open en zo krijgt magie weer een kans en ervaar je steeds meer ‘toevalligheden’, kleine en grote wonderen.

Wil je inspiratie en updates ontvangen?

Download hier gratis de mini-training met 10 bewezen tips voor meer grip en rust in je leven. Je ontvangt het E-book én begeleidende video's.

Download de mini-training