Onze werkwijze

Geïntegreerde werkwijze

Bij Heartschool werken we geïntegreerd aan jouw emotionele, je mentale en je fysieke fitheid. Wanneer je écht zaken wilt veranderen, helpt een fragmentarische aanpak niet. Je bent niet alleen maar wat je denkt. Of wat je voelt. En zeker niet alleen maar wat je in de spiegel ziet. Wie jij bent en hoe jij jezelf manifesteert en hoe jij jouw leven vormgeeft is het geheel van deze delen. Alles is verbonden, je gedachten en gevoelens beïnvloeden je gedrag en vice versa. 

We werken geïntegreerd aan deze onderdelen. Wanneer je je bewustzijn vergroot, kun je andere keuzes maken, zowel op het gebied van body, mind en soul. Je vergroot je kennis en je wordt je bewust van de keuzes die je nu maakt en hoe jij je huidige leven creëert. Je wordt uitgedaagd om in een veilige setting uit je comfortzone te stappen en te experimenteren met nieuw gedrag. Op die manier kun je andere keuzes maken en kun je op alle gebieden een nieuwe werkelijkheid voor jezelf creëren. 

Vrouw met paardenbloem

Emotionele fitheid

Naast je mindset is er nog een -minstens net zo belangrijk- element dat bepaalt hoe jij je voelt en hoe je leven eruit ziet; je emotionele fitheid. Wanneer je emotioneel fit bent, ben je verbonden met je hart en sta je liefdevol in het leven. Dat uit zich in constructief gedrag, zowel naar jezelf als naar je omgeving. 

In onze programma’s ontdek je hoe het met je hart en je gevoelsleven gesteld is. We zetten de lijnen weer open door blokkades op te sporen en ze op te ruimen. Dat brengt je meer in contact met je liefde en je compassie waardoor dat je uitgangspunt wordt naar jezelf en naar de ander.

Je verstevigt de verbinding met jezelf, jouw behoeften en je verlangens. Je ontdekt wat jij nodig hebt om een vervuld leven te leiden en leert daarnaar te handelen. 

Mentale fitheid

Dat je mindset enorm belangrijk is, weten we inmiddels allemaal. Hoe bewust ben je van wat je denkt? En zijn je gedachten bewuste keuzes? Of zijn ze vooral automatisch gegenereerd door het ego, met zijn controlebehoefte, zijn fixatie op het verleden en de toekomst? Met zijn eeuwige oordelen en excuses?

Laat jij je vooral hierdoor leiden? Welk effect heeft dat op jou en op de keuzes die je maakt? Op hoe jouw leven er nu uitziet? Als wat je denkt bepaalt wat je voelt en wat je doet, wil je controle hebben over je gedachten! 

Je leert meer van een afstand naar je gedachten te kijken. Als je je gedachten kunt zien, is er dus ook iets dat waarneemt. Jij gaat dit spel doorzien en leert er sturing aan te geven. Je niet meer te laten leiden door overtuigingen en conclusies gebaseerd op het verleden.

Je leert weer aanwezig te zijn in het nu, en van daar uit jouw eigen keuzes te maken. Misschien wel voor het eerst! Op die manier kun jij echt het leven gaan creëren waar jij naar verlangt en waarvan je misschien wel niet eens wist dat het mogelijk was.

 

Fysieke fitheid

Ons transportmiddel in dit leven is ons lichaam. Een gezond lijf helpt ons om te kunnen doen wat we willen. Energie is daarin van levensbelang, wanneer je weinig energie hebt, kost alles je moeite!

Hoe is de relatie met jouw lichaam? Herken je de signalen die het je geeft en handel je ernaar? Zorg je goed voor jezelf in termen van voeding, beweging, rust, frisse lucht? Of maak je er eigenlijk een beetje een potje van en verwacht je dan toch dat je lijf alles maar doet wat jouw drukke leefstijl ervan vraagt..?

We gaan op onderzoek uit: welke gewoontes heb je nu en dienen deze jouw doel? Wat is jouw doel eigenlijk? Welke stappen kun je maken om een optimale fysieke gezondheid te creëren? Welke eetgewoontes kunnen beter, wat kun je anders doen op het gebied van bewegen? Wat past bij jouw lijf en in jouw leven?

Zo kan er een heel andere relatie met jouw lichaam ontstaan en wordt het weer het fijnbesnaarde instrument dat jou constant informatie geeft over wat er NU is.